شهید منصور ستاری

در بخش‌های گوناگون زندگانی ارزشمند شهید منصور ستاری نظم به عنوان یک ویژگی مهم درخشان است و این نظم در کنار صبوری ایشان موجب شد تا رویدادهای ارزشمند در طول حضور ایشان در عرصه زندگی کم نباشد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری، نظم و صبوری دو ویژگی مهم شهید ستاری بود که دوران دفاع مقدس توانست نقش ایشان را در عرصه دفاع از کشور درخشان و ماندگار کند.

به گفته یکی از همرزمان شهید ستاری، این شهید والامقام نظم و قائده‌مندی را به عنوان یک رکن اساسی در کارهایش مورد توجه قرار می‌داد و در کنار این صبر، از ویژگی‌های ارزنده دیگری همچون صبوری برخوردار بود.

امیر سیدمحمود یمینی از همرزمان شهید ستاری از نظم و صبوری این شهید بزرگوار می ‌گوید: «برخی از فرماندهان نظامی ما آن طور که باید و شاید، به طور خیلی جدی پایبند به نظم و انضباط نبودند. شهید ستاری این گونه نبود و پایبندی خاصی به نظم و انضباط داشت.. شرایط در حدی بود که به جایی رسیده بودم که میخواستم درخواست بازنشستگی کنم و بروم. اما شهید ستاری که مسئولیت گرفت و نظم را در من دیده بود گفت به کارت ادامه بده و تا زمانی که من هستم تو هم هستی.

نظم و پشتکار را دیده بود

شاید زمانی که با هم برای خرید رادار به انگلیس رفته بودیم، پشتکار من را دیده بود. تلاش می‌کردم نظم و انضباط را در کارها پیگیری کنم. برای خرید تعدادی رادار، هر روز به اتفاق تیمی که همراه ما بودند برای خرید رادار ساعت‌ها با  انگلیسی ها مشغول مذاکره بودیم سپس به تیم میگفتم مدت کوتاهی استراحت کنید و رأس ساعتی مشخص در اتاق من باشید تا بحث را ادامه بدهیم. خیلی جدی و تمام وقت، برای مطالعه، وضعیت دستگاه‌ها، قرارداد و چیزهای دیگر، می نشستیم و مذاکره می‌کردیم. کمپانی زیر بار نمی رفت که با کسب دانش فنی، ما رادارشان را گسترش دهیم و عملیاتی کنیم اما کار به جایی رسیده بود که وادارشان کردیم که این کار را انجام بدهیم. شهید ستاری در این گفت‌وگو ها همراه ما بود و این روند را  دیده بود.

در سفرها نظم او نمایان بود

این همرزم و همراه شهید ستاری به سفری به چین برای مذاکره به عنوان یکی دیگر از نشانه‌های تلاش جدی و نظم برجسته شهید ستاری اشاره می کند: «یک بار با  شهید ستاری به چین رفتیم. البته آن‌جا افسری از وزارت دفاع کشورمان مسئول تیم بود و من و شهید ستاری هم عضوی از آن تیم بودیم. بین سال‌های 60 تا  63 زمانی که من فرمانده آموزش های هوایی بودم و زمان تیمسار معین پور فرمانده نیروهوایی بود به این سفر رفتیم و در طول همین سفر، نظم و رفتار منضبط ایشان را دیدم . اگرچه خیلی با ستاری کار نکرده بودم ولی در این سفرها همراه ایشان بودم و این نظم را از نزدیک می‌دیدم. باهم بودیم و همیشه نیز با هم رابطه خوبی داشتیم.

نظمی که در چینش سامانه هاگ به خرج داد

عملیات والفجر هشت یکی از نقاط درخشان و طلایی عملکرد شهید ستاری در عرصه پدافند هوایی و دفاع از آسمان کشور است. آن شهید با چابک سازی و سرعت بخشیدن به تغییر موقعیت‌ها و جابه‌جایی‌های کارآمد، عملاً توان دشمن را برای شناسایی و ارزیابی و چینش حملات بعدی ربوده بود.

امیر یمینی نظم و جدیت ستاری را در این عملیات یادآور می‌شود: «در عملیات والفجر8، در یک شب که باید سیستم هاگ جابجا می‌شد، من  و تعدادی از همکاران برای اینکه سریع تر کار انجام شود و مشکلات احتمالی برطرف شود در آن جا حضور داشتیم. شهید ستاری هم حضور داشت. با توجه به فعالیت‌هایی مکرر و خستگی، ضمن این که ما حضور داشتیم می توانست نیاید و استراحت کند. شهید ستاری خوب و زیاد کار می کرد و با ابتکارهایی که همراه با نظم و پشتکار ایجاد کرده بود، توانست زمینه ساز  سقوط خیلی از هواپیماهای دشمن شود. من نیز خیلی دوستش دارم چراکه همیشه از نزدیک شاهد کارهایش بودم.»

امیرسرلشگر منصور ستاری در 15 دی ۱۳۷۳ در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه اصفهان به همراه تعدادی از افسران بلندپایه نیروی هوایی و همرزمان اش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس